Hyvä yhteiskunta alkaa siitä, että teemme omasta lähiympäristöstämme paremman - otamme vastuuta siitä, kuinka läheisemme voivat. Hyvässä yhteisössä yksilön vapaus ja vastuu ovat tasapainossa.

Olen asunut Hyvinkäällä yli kolmekymmentä vuotta elämästäni, ja saanut politiikan kautta vaikuttaa kaupunkimme kehittymiseen. Hyvinkää on moderni, turvallinen ja virikkeellinen paikka asua. Silti on vielä paljon tehtävää, eivätkä kaikilla asiat ole niin hyvin kuin pitäisi. Kotikunnan palvelut ovat paitsi meitä kaikkia, niin erityisesti heikommassa asemassa olevia varten.

Olen saanut oman elämäni eväät Hyvinkäältä: perusopinnot, harrastukset ja poliittisen vaikuttamisen lähtökohdat. Asun rintamamiestalossa puolisoni kanssa. Myös vanhempani, siskoni ja läheisimmät ystäväni ovat hyvinkääläisiä.

Valikosta Työni näet, mitä kullakin elämänalueella olen tähän asti tehnyt. Osaan johtaa, vaikuttaa ja ymmärrän vastuuni. Politiikassa voi toimia hyvin vasta, kun ymmärtää, että sen kautta antaa takaisin yhteisölleen, mitä itse on siltä saanut.

Juuret Hyvinkäällä

Asuin elämäni kuusi ensimmäistä vuotta Helsingin Kontulassa. Kun tulin kouluikään, vanhempani päättivät muuttaa pienempään kaupunkiin. Hyvinkää valikoitui v. 1976 paikaksi, koska isäni sai työpaikan Hyvinkään lämpövoimasta.

Koulunkäyntini aloitin Aseman ala-asteella, josta jatkoin Sveitsinrinteen yläasteelle ja Sveitsin lukioon. 

Kirjoitusten jälkeen v. 1988 pääsin lukemaan historiaa Helsingin yliopistoon. Side vanhaan kouluun säilyi, koska toimin siellä muutaman vuoden musiikin tuntiopettajana. Hyvinkään musiikkiopisto tuli sitä ennen tutuksi klarinetinsoiton ja laulun opiskelun parissa.

Kaupunginvaltuustossa toimin vuodet 1997 - 2002, joista puheenjohtajana vuodet 2001 - 2002. Vuoden 1999 eduskuntavaaleissa sain 3800 ääntä, joista 3300 tuli Hyvinkäältä.

Työn ja poliittisen vaikuttamisen ohella opiskelin jatkuvasti lisää. Viiden vuoden sivutoimisten opintojen jälkeen väittelin filosofian tohtoriksi historiasta v. 2005.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa sain 194 ääntä ja palasin kuntapolitiikkaan. Valtuustokaudella toimin mm. ryhmäni puheenjohtajana ja Hyvinkään Lämpövoima Oy:n hallituksen puheenjohtajana.


Valtakunnallista kokemusta

2000-luvun alussa minulle tarjottiin SDP:ssä tehtävää, josta en voinut kieltäytyä. Siirryin puolueen poliittisen osaston vetäjäksi. Tästä tehtävästä käsin olen toiminut parikymmentä vuotta suomalaisen päätöksenteon ytimessä.

Valtakunnallinen päätöksenteko tuli tutuksi. Toimin valtiovarainministeri Eero Heinäluoman avustajakunnan vetäjänä vuodet 2005 - 2006. Tämän jälkeen eduskunta tuli tutuksi varapuhemies Johannes Koskisen erityisavustajan paikalta vuosina 2007 - 2009.

Eduskunnasta siirryin ammattiyhdistysliikkeen palvelukseen, kun minut valittiin Rautatieläisten liiton puheenjohtajaksi v. 2009. Muiden politiikan alojen ohella olin seurannut liikennepolitiikkaa - rautateiden toimintaympäristö on täysin riippuvainen poliittisista päätöksistä.

Rautatieläisten liiton fuusioiduttua Julkisten ja hyvinvontialojen liitto JHL:oon, työskentelen tällä hetkellä Suomen suurimmassa julkisen alan ammattiliitossa. Vastaan JHL:ssä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja johdan yksikköä, joka mm. vaikuttaa valtakunnalliseen lainsäädäntöön sekä tekee edunvalvontaa EU-tasolla ja kansainvälisesti.  Kokemusta on kertynyt paitsi yksityisen sektorin - teollisuuden ja kuljetusten - asioista, niin myös julkisten palveluiden todellisuudesta.




© 2017 Vesa Mauriala - Hyvinkää
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita